top of page

4 MIND
& Work

123-h-mentalekracht-covid-10-20_edited.j

MENTALE WEERBAARHEID

Jij bent iemand die ervoor gaat! Er kan altijd meer, het kan altijd beter. Je bent een kei in het zorgen dat alles op rolletjes loopt en dat niemand iets te kort komt. Maar... wie zorgt er eigenlijk voor jou?

Morele en ethische dilemma's, werk-privé balans en persoonlijke grensbewaking; het zijn maar een paar van de onderdelen die invloed hebben op je mentale weerbaarheid. Heb jij het gevoel dat jouw mentale weerbaarheid wel een boost kan gebruiken zodat je naast het klaar staan en zorgen voor de ander ook leert zorgen voor jezelf? Ja zeggen wanneer het kan en nee zeggen wanneer dat nodig is, zodat je in balans komt en weer lekker in je vel komt te zitten.

Onderzoek in de zorgsector heeft laten zien dat medewerkers d.m.v. psychodynamische therapie in een paar sessies hebben geleerd om hun eigen stresssignalen te herkennen, hun grenzen beter aan kunnen geven en dat hun zelfvertrouwen is vergroot. Dit heeft een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de verbetering van hun mentale weerbaarheid waardoor zij weer met meer plezier aan het werk zijn.

Ben je in een andere sector werkzaam, maar herken je wat hierboven beschreven staat?
Dan ben je uiteraard ook welkom!

VOOR BEDRIJVEN EN ORGANISATIES:
Heeft u te maken met medewerkers die ondersteuning nodig hebben m.b.t. mentale weerbaarheid zodat zij (weer) goed kunnen functioneren?
Neem dan contact op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

bottom of page